Üniversitemiz 2019 Gözetim Tetkikini Başarıyla Tamamladı

Kalite yolculuğuna ara vermeden devam eden ve kalitesi ile diğer üniversitelere model olan üniversitemiz, Gözetim Tetkik Süreçlerini başarıyla tamamladı. 20 Aralık 2019 tarihinde Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda gerçekleşen kapanış toplantısına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Değerlendirme Ekibi, Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Ekrem Öztürk ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğü Ekibi katıldı.

Üniversitemizde bulundukları üç günlük süre içerisinde yaptıkları değerlendirmelerde uygulanan çalışmaları çok beğendiklerini anlatan TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Değerlendirme Ekibi, gözetim tetkiki yapılan birimlerde katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Kalite Koordinatörlüğü ekibi ile uyum içerisinde çalışarak gözetim tetkikini tamamladıklarını kaydeden değerlendirme ekibi, gözetim tetkiki sonunda özellikle Bütünleşik Yönetim Bilgi Sistemi (BYBS) programının kalite çalışmalarındaki önemine değindi. BYBS Programı sayesinde her an iç değerlendirme ve yönetimi gözden geçirme çalışmasının yapılabileceğine değinen TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Değerlendirme Ekibi, programın bütünleşik olarak başka kurum ve kuruluşlarda bulunmadığını, ilk uygulanan kurumun Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olmasından dolayı üniversitemizin ön plana çıktığını ifade etti. Yeniden gözden geçirilmesi gereken konularla ilgili açıklamalarda bulunan değerlendirme ekibi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin süreci başarıyla yönettiğini, üniversitemizden beklentilerinin yüksek olduğunu ve üniversitemizin de bu beklentiyi karşıladığını belirtti. Değerlendirme Ekibi, kalite süreçlerine emek veren üniversite yönetimi ile tüm personeli tebrik etti.

TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Değerlendirme Ekibinin ardından bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, gözetim yapılan noktalarda iyileştirmelere gidilerek yeni fırsatların oluşması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt söz alarak kalite ile ilgili çalışmaların birim/anabilim dalı düzeyine indirgenerek yayılımın daha sağlıklı yapılacağını ve kurumsal bilgi ve kurumsal hafıza ile eksiklerin tamamlanacağını belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite konusunda çok iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kurt, sözlerine şu şekilde son verdi: “Kalite konusunda biz lokomotif olduk. Tüm birimlerimizde bu sürecin en iyi şekilde uygulanması için çok çalıştık. Yeni hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz. Üniversitemizi önemli bir paydaş olarak gördüğünüz ve yakından ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz.”