Üniversitemizin Kalite Çalışmaları İl Koordinasyon Toplantısında Anlatıldı
20.4.2022

Kırşehir Valiliği tarafından belirli aralıklarla yapılan ve ilimiz kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının paylaşıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 18 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. Valilik Toplantı Salonunda Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında yapılan toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizdeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemizin genel ve fiziki durumu hakkında Vali İbrahim Akın ile katılımcıları bilgilendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin binalarının çoğunun tamamlandığını, Kütüphane Binası ile İslami İlimler Fakültesi Binasının yapımının devam ettiğini söyledi. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin derslik sorununun artık olmadığını, binalarında modern donanımlar ve son teknoloji ile eğitim öğretim gördüklerini anlatan Kurt, üniversitemizin projeler konusunda da önemli adımlar attığını kaydetti. Pilot Üniversite Projelerini hayata geçirmeye başladıklarını ve bu projelerden olumlu sonuçlar aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir’in kalkınması adına çok sayıda proje üretmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Üniversitemizin kalite çalışmaları hakkında bilgiler veren Kurt, kaliteyi her alanda kurum kültürü haline getirdiklerini belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini tüm birimleriyle başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini Almaya Hak Kazanan İlk Devlet Üniversitesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Ayrıca Üniversitemiz ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikalarına sahiptir.” dedi. Üniversitemizin Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin isim ve marka tescili yapıldığını söyleyen Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemizin kalite yönetim sistemi yazılımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru sonuçlandı. Başvuru sonucunda sistem, Ahi Evran Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) adıyla Bilgisayar Programı türünde isim hakkını tescil etti.”

Kaliteli eğitimi garantileyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilk yerli tasarımı olan Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Projesinin de (AYDEP) Türk Patent ve Marka Kurumundan patent aldığını kaydeden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, AYDEP’in 2016 yılında Eğitim Fakültesinde pilot uygulama olarak başladığını ve şimdi tüm üniversitede uygulandığını sözlerine ekledi. Kaliteli eğitimi ve öğrenci yeterliliğini hedef alarak üniversitemiz tarafından hazırlanan AYDEP’in tüm Türkiye’de kullanıma hazır olduğunu da belirten Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilk yerli yazılımı AYDEP ile yine marka ve öncü olmaya devam edeceğini söyledi.